Home > Projects > Vreau sa-ti spun povestea mea

Parteneri:

World Vision România – Biroul Zonal Constanţa şi “Asociaţia Civicum Voluntaris”

Finanţator:

Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor

World Vision România – Biroul Zonal Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris a lansat în 26 martie 2014 proiectul „VREAU SĂ-ŢI SPUN POVESTEA MEA”, sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.

Scopul proiectului:

Reabilitarea psiho-socială a copiilor cu diagnostice de boli cronice şi dizabilităţi, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani din comuna Corbu, judeţul Constanţa, prin implicarea în activităţi dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber şi de a face cunoscute propriile trăiri, prin transpunerea sub forma unei poveşti în care personajul principal, un animăluţ ales şi considerat ca fiind reprezentativ pentru propria persoană, va prelua încărcătura emoţională transformând-o în mesaj creativ exprimat prin piesa de teatru.

Grupul țintă:

18 copii din comuna Corbu, judeţul Constanţa, cu diagnostice de dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani. Segmentul de vârstă ales se referă la cunoştinţele suficiente care să permită copiilor exprimarea în scris.

Termen de finalizare a proiectului:

31 august 2014.

Apariții Media:

Adevărul

Telegraf Online

Liderul de Opinie

Ziua Constanța

Galerie foto conferință deschidere:

Galerie foto ședințe de lucru:

Galerie foto vizita la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța:

Completare

Finanţatorul, împreună cu organizaţiile partenere – World Vision România (Biroul Zonal Constanţa) şi Asociaţia Civicum Voluntaris – invită publicul constănţean la acest eveniment, care fiind realizat prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, este cu intrare gratuită.

Spectacolul, în premieră absolută, are în distribuţie actori profesionişti şi copii! 

Piesa de teatru, intitulată „Până când ne vom revedea”, pusă în scenă de regizorul constănţean Tiberiu Roşu, are la bază poveşti scrise de copii.

Premiera va avea loc vineri 25 iulie a.c., ora 11,00, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret  „Căluţul de Mare” din Constanţa (Teatrul de Păpuşi „Elpis”).

Evenimentul, realizat în cadrul proiectului „Vreau să-ţi spun povestea mea”, a debutat cu un concurs de poveşti scrise de copii cu boli cronice, primele lucrări clasate constituind baza scenariului piesei de teatru.

Pentru micii scriitori, transpunerea pe scenă a lucrărilor proprii, posibilitatea de a avea un rol în propriile poveşti sau  faptul că sunt spectatorii lor, reprezintă un eveniment cu impact emoţional pozitiv. 

Profesioniştii implicaţi în această acţiune, derulată cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România, sunt: regizorul Tiberiu ROŞU, actorii Dana Manolache, Graţian Prisacariu şi coregrafa Geta Răvdan.

Finanţatorul, împreună cu organizaţiile partenere – World Vision România (Biroul Zonal Constanţa) şi Asociaţia Civicum Voluntaris – invită publicul constănţean la acest eveniment, care fiind realizat prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, este cu intrare gratuită. 

Persoane de contact:

Gabriela Carp  şi Andrei Şeitan, responsabili de proiect din partea celor doi parteneri, respectiv

Materiale marketing:

Afis teatru

Comunicat presa invitatie la teatru

Au scris despre noi:

Cuget Liber

Replica Online

Ziua de Constanta

Cuget Liber

Gazeta de Navodari

Gazeta de Constanta

Observator de Constanta

Telegraf Online

După susținerea piesei de teatru am apărut în:

Observatorul de Constanța

Telegraf Online

Ziua de Constanța

Replica Online

Nonguvernamental

I-Ziare.ro

Ziare pe Net

Ziare pe Net

Ziare pe Net

Reportaj – Reporter NTV

Detalii despre închiderea proiectului, găsiți aici!