
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie, sărbătorită sub egida Naţiunilor Unite, Fundaţia Principesa Margareta a României în colaborare cu Asociația Civicum Voluntaris a organizat în Constanța campania „Flori pentru suflet” pentru sensibilizarea publicului larg şi mobilizarea comunităţii în sprijinul populaţiei de vârsta a III-a.
Campania a fost implementată și în București, Brăila și Ploiești, în colaborare cu alți colegi din spectrul nonguvernamental. Astfel, pe parcursul campaniei, voluntarii, susţinătorii şi partenerii Fundaţiei Principesa Margareta a României, printre care se află și voluntarii Asociației Civicum Voluntaris, au oferit vârstnicilor peste 5000 de flori, în semn de apreciere a valorii şi a experienţei lor de viaţă.
Florile au fost împărţite în spaţiul public miercuri, 1 octombrie, în Parcul Cişmigiu, în Parcul Tăbăcăriei din Constanţa, în restaurantele Hanul Berarilor, în 13 dintre oficiile Poştei Române, în cabinetele medicilor de familie şi în reţeaua Farmaciilor HelpNet din Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Ploieşti.
Acţiunile desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice fac parte din programul „Niciodată Singur” desfăşurat de Fundaţia Principesa Margareta a României cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale vârstnicilor peste 65 de ani aflaţi în risc de izolare socială, singurătate şi sărăcie. „Niciodată Singur” are la bază activitatea de voluntariat la domiciliul vârstnicilor şi în căminele de bătrâni din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Ilfov şi Ploieşti. Aceasta se concretizează în acţiuni de reactivare şi reinserţie socială a vârstnicilor singuri, socializare, sprijin practic la cumpărături, vizite la medic, organizarea de acţiuni pentru vârstnici şi sprijin material.
Iniţiativa „Flori pentru suflet” din România urmează campania la nivel mondial a Federaţiei şi Asociaţiei les petits frères des Pauvres, alăturându-se unor ţări precum Franţa, Irlanda, Spania, Germania, Canada şi Statele Unite ale Americii în lupta împotriva izolării sociale a persoanelor vârstnice şi reprezintă un spaţiu de solidaritate şi dialog intergeneraţional.
Mulțumim celor ce au scris despre această frumoasă inițiativă: