Home > Noutati > Asociaţia Civicum Voluntaris şi Organizaţia Team lansează proiectul “VOLUNTARIATUL ÎMPREUNĂ”

Ritmul alert de schimbare a generaţiilor de tineri constănţeni impune necesitatea unui ritm identic în promovarea voluntariatului.

Proiectul „Voluntariatul împreună”, iniţiat de Asociaţia Civicum Voluntaris în parteneriat cu Organizaţia TEAM, îşi propune promovarea directă şi accesibilă a voluntariatului, la nivelul tinerilor constănţeni de gimnaziu şi liceu din 15 unităţi de învăţământ din Constanţa.

„Voluntariatul împreună” este o continuare şi o completare la scară lărgită a acţiunilor desfăşurate în acest sens în „Săptămâna altfel” din anul şcolar 2013-2014, la care au participat 6 ONG–uri în parteneriat cu DJTS Constanţa.

Vă prezentăm principalele activităţi de proiect şi vă invităm alături de noi la derularea acestora:

1 – desemnarea unui reprezentant din cadrul organizaţiei, pentru a participa la un training de trei zile, ce va avea loc în perioada 04-07 septembrie 2014 la Centrul de Agrement 2 Mai, în cadrul căruia se va pregăti o prezentare unitară privitoare la voluntariat. Sunt asigurate masa si cazarea. Pentru acest training este nevoie de un voluntar care sa reprezinte organizatia noastră;

2 – fiecare participant la training va disemina informaţiile primite, către voluntarii din organizaţia pe care a reprezentat-o;

3 – după începerea anului şcolar 2014-2015, în lunile septembrie şi octombrie, în fiecare săptămână, echipe de câte 2 voluntari de la organizaţii diferite, vor susţine prezentarea pregătită în cadrul training-ului, în şcolile participante la proiect, vor distribui elevilor materiale informative şi vor colecta date ale tinerilor care îşi exprimă opţiunea de a cunoaşte şi voluntaria  în organizaţia pe care a ales-o.

Organizaţiile participante la proiect vor primi baza de date pentru a invita tinerii care s-au înscris pe listă, la activităţi.

Prin acest proiect am dorit şi o „apropiere” a ONG-urilor constănţene, în vederea dezvoltării de viitoare parteneriate şi colaborări. Vor participa un numar de 15 ONG-uri.

Aştept înscrierile voastre pâna în data de 28 august 2014 cu menţiunea „Participare training” sau „Înscriere Proiect”. Daca sunt mai mulţi voluntari pentru training, vom face o selecţie în funcţie de vechimea în cadrul organizaţiei  şi participarea la activităţile derulate până acum.

Voluntarii înscrisi care doresc să particpe la proiect vor primi informaţiile de la voluntarul care a participat la training şi vor avea posibilitatea de a face parte din echipele de voluntari care vor susţine prezentarea în şcolile în care se va implementa proiectul.

La finalul proiectului se vor elibera adeverinţe care să dovedească participarea la proiect!

Pentru detalii si informatii, luati legatura cu:

One Coment, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*