Home > Stiri > Dulciuri, fete si baieti, filme si masini din reconditionate

Pe data de 2 iunie, echipa Civicum Voluntaris a ajuns in satul Tepes Voda, la familia Nisipeanu. Un tata harnic, cu trei copii, beneficiar in proiectul “Gaini ouatoare pentru familii nevoiase” si gazda buna pentru activitatea distractiva organizata pentru copiii din proiect, la el gospodarie.

Intr-o curte larga si verde, intretinuta frumos, cu vedere la cele 50 de gaini primite in dar prin proiect, cei sapte voluntari ai asociatiei au organizat activitati distractive pentru 21 de copii din cele opt familii din Tepes Voda si Silistea, care au primit gaini. Fetele au fost fascinate de atelierul de confectionat bratari impletite din piele si fiecare dintre ele a plecat pe mana cu o bratarica. Baieteii si fetitele mai mici au trecut insa la confectionarea masinutei proprii, din cutii de carton, cu roti pictate si hartie colorata, abtibilduri si alte pietricele care au personalizat limuzinele. Cand masinutele au fost gata, fiecare copil a urcat la bord si le-am proiectat un scurt filmulet de animatie. Cum era normal, la “cinema drive in” s-a mancat popcorn si s-a baut pepsi.

Dupa cinema a urmat jocul “gaseste comoara”, la care copilasii au rascolit toata curtea pentru a gasi cadourile ascunse. Fiecare copi a primit o pungulita cu dulciuri si rechizite, papusi si masinute, baloane.

Pe toata perioada distractiei, cei doi voluntari Civicum, Alex si Criprian au mesterit la masinuta “DB Schenker” din materiale refolosibile oferite de angajatii firmei din Agigea. S-au vopsit cu spray rotile, s-a taiat placajul (caroseria) si alte chestiuni mecanice. La finalul zilei, imrpeuna cu o parte dintre copii, s-a mers in parcul scolii si s-a montat masinuta. Nici nu se uscase bine vopseaua cand micutii au luat cu asalt noua jucarie, care mai decare dornic sa conduca putin.

O zi frumoasa, pe care ma petrecut-o gratie companiei DB Schenker Logistics Romania, care a finantat proiectul “Gaini ouatoare pentru familii nevoiase”.

Copiii va multumesc mult, DB Schenker!

Pentru a vizualiza intregul album foto, va rugam dati click aici

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*