Home > Noutati > Civicum Voluntaris implicata in Scoala Altfel

Asociatia Civicum Voluntaris s-a implicat si anul acesta in educatia elevilor, participand in saptamana “Scoala Altfel” cu o serie de actiuni inovative si deosebite pentru elevi.

Pe 19 aprilie, impreuna cu Centrul de Nutritie si Fitness pentru Copii si Adolescenti a participat la o actiune care promoveaza miscarea in randul copiilor, la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”. Elevi de toate varstele, incepand de la clasa I pana la clasa a XII-a, au facut miscare pe exergame-ul “i DANCE 2”, un aparat nou, modern, in premiera nationala, care imbina pasiunea jocurilor pe caluclator su fitness-ul, intr-un mod fericit. Timp de doua ore, copiii au incercat sa se sincronizeze pe muzica, sa danseze si sa arda calorii, premiile pentru cei mai activi fiind vouchere la Centrul de Nutritie.

In aceeiasi zi, 40 de elevi de clasa a IV-a au vizitat impreuna cu voluntari ai asociatiei, Fabrica de inghetata “Elion”, prilej cu care au vazut cum se produce deliciosa inghetata pe care ei o cumpara de la raft si pe care, la finalul vizitei, au si dezustat-o. Actiunea a avut un rol educativ, de a promova munca si de a deschide orizontul copiilor, oferindu-le explicatii despre fluxul de productie si aparatele necesare pentru a fabrica inghetata.

La Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Albatros” s-a desfasurat o lectie de educatie civica, in care Asociatia a prezentat elevilor o serie de filme de scurt metraj cu tematici educative, discutand cu acestia despre ce inseamna sa ai o educatie civica.

Puteti vizualiza albumul foto complet pe pagina noastra de Facebook!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*