Home > Stiri > Prima sesiune a proiectului „Promotori pentru Democratie Europeana”

Douazeci de elevi si tineri cu dizabilitati din judetul Constanta au aflat ieri, in cadrul primei sesiuni derulate in Proiectul “Promotori pentru Democratie Europeana”, care le sunt drepturile la nivel european.

Promotorul si moderatorul intalnirii a fost Eduard Andrei Craciun, voluntar al Asociatiei Civicum Voluntaris si unul dintre cei 30 de tineri selectati la nivel national sa faca parte din proiect.

Fiind un tanar cu dizabilitate motorie, absolvent a doua facultati si educator la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Strazii, Eduard a stiut cum sa ajunga la inima participantilor si a reusit sa-i implice in dezbatere, sa-i convinga sa vorbeasca despre problemele lor zilnice, discriminare si sa-i incurajeze sa propuna solutii pentru a schimba mentalitatea celor din jur si a rezolva probleme punctuale.

Intr-o atmosfera relaxata, de incredere si optimism, tinerii cu dizabilitati au inteles ca poti face orice daca ai incredere in tine, iti cunosti drepturile si soliciti sa iti fie respectate. Eduard a devenit pentru ei modelul viu si real ca poti reusi in viata, daca vrei, ai curaj si determinare, indiferent de nevoile speciale pe care le ai.

De asemenea, tinerii au aflat lucruri noi despre structurile Uniunii Europene si despre drepturi pe care le au ca memebri ai Uniunii. Un concurs fulger cu intrebari din tematica prezentarii a premiat cu tricouri, trei dintre cei mai atenti si implicati participanti.

Toti au primit carnetele, pixuri si materiale promotionale. Intalnirea a fost un real succes si elevii i-au solicitat lui Edi datele de contact pentru a pastra legatura.

Au scris despre aceasta initiativa:

Radio Constanta

Observator.ro

Radio Constanta

[VIDEO] Romania TV 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*