Home > Projects > Emotia are s.e.n.s.

Proiectul “Emotia are s.e.n.s.” ajuta 17 prescolari de la Centrul de Zi Agigea sa isi inteleaga si gestioneze emotiile in sens contructiv prin ateliere de dezvotare creativa si dezvoltare emotionala prin joc de roluri in teatru.

Proiectul este realizat de Asociatia Civicum Voluntaris in parteneriat cu Asociatia CREATIVE + si se va derula in perioada februarie – mai 2016.

Sase voluntari si membrii ai celor doua asociatii se intalnesc in fiecare zi de vineri cu copiii Centrului pentru activitatile incluse in proiect. Eduard Andrei Craciun, voluntar Civicum, sustine repetitii pentru o piesa de teatru, inscrisa deja la Festivalul de Teatru pentru Copii ARLECHINO, cu dorinta de a-i clasa pe micuti pe unul dintre primele patru locuri. Tot vineri, dar intr-un alt interval orar, voluntarii CREATIVE + desfasoara un atelier de dezvoltare emotionala prin teatrul de umbre, la care participa copii si parinti.

Scopul final al proiectului de a imbunatati unele abilitati si competente la nivel personal ale copiilor, cu efecte pozitive pe termen lung asupra rezultatelor scolare prin asigurarea continuitatii trairilor pozitive induse de rolurile alocate si jucate in piesele de teatru.

In plus, se urmareste intarirea sentimentului de apartenenta sociala, intarirea coeziunii de grup: cresterea capacitatii de implicare in sarcini de grup, imbunatatirea atitudinii pozitiva fata de munca in echipa, o mai buna cunoastere interpersonala, bazata pe acumularea informatiilor din experiente pozitive interpersonale prin antrenarea copiilor din grupa de teatru in munca de echipa.