Home > Noutati > „Stop hepatitei! Fii atent la A, B, C, D!”

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) – membru al Alianței Pacienților Cronici din România (APCR), al Asociației Europene a Pacienților cu Boli de Ficat (ELPA) şi al Alianței Mondiale a Hepatitei (WHA) – vă invită să-i fiţi alături la evenimentele ce se vor desfăşura în perioada 25-28 iulie, în mai multe zone din țară, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei.

Manifestările vor avea ca punct central ziua de luni, 28 iulie, ocazie cu care va fi organizată o conferinţă de presă la Bucureşti, Hotel Howard Johnson, sala Platinum, începând cu ora 9.30, în parteneriat cu Agenţia Mediafax.

Astfel, în localitățile Braşov, Iaşi, Turda (jud. Cluj), Constanţa, Giurgiu, Alexandria şi Bucureşti vor avea loc campanii de informare în rândul populaţiei cu privire la modul de transmitere a hepatitelor virale (A, B, C, D), precum şi la prevenirea infectării cu aceste virusuri. Literele volumetrice realizate ne vor ajuta în acest sens, ca suport pentru întrebările celor interesaţi să primească răspunsuri corecte, specializate. Un alt element specific al acţiunilor dedicate din acest an va fi evidenţiat prin baloanele albe și albastre ce vor fi înălţate, pentru a atrage atenţia tuturor asupra existenţei virusurilor hepatice şi să se gândească de două ori la riscurile de infectare, înainte de a întreprinde o acţiune (ex. tatuarea, actul sexual pasager neprotejat, folosirea în comun a acelor sau a obiectelor tăietoare, care facilitează contactul cu sângele infectat etc.).

Baloanele umplute cu heliu vor fi înălţate luni, 28 iulie, Bucureşti, de pe terasa hotelului Howard Johnson (ora 13.00),  la Turda-Cluj, din faţa Salinei (ora 15.00), la Constanţa, City Park Mall (ora 15.00).  

La Constanţa şi  în zilele de 26, 27 iulie 2014, ora 10,30-13.00, City Park Mall ( zona Gymboland si Insula de fres-uri),  vor avea loc campanii de informare în rândul populaţiei cu privire la modul de transmitere a hepatitelor virale (A, B, C, D), precum şi la prevenirea infectării cu aceste virusuri.  

Precizăm ca şi în alte localităţi din ţară vor fi împărţite materiale informative până la începutul lunii august. Exemplu: Sibiu, Piatra Neamţ, Timişoara, Oradea, Galaţi, Bacău, Suceava, Craiova.

Toate aceste acţiuni cu impact social sunt posibile cu sprijinul financiar al: Janssen, Bristol-Myers Squibb – in calitate de sponsori principali, dar şi al Abbvie, MSD, Roche, Bioclinica, Biopredictive, Opticristal.

„Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei reprezintă momentul oportun să atragem atenţia populaţiei, dar şi autorităţilor că hepatita este o afecţiune ce nu trebuie ignorată. Prin mediatizarea şi popularizarea acestui eveniment sperăm să încurajăm oamenii, indiferent de vârstă sau zona din care provin, să se confrunte cu această boală care face ravagii la nivel mondial, să conştientizeze că există şi să nu o ignore, deci să ia măsurile preventive necesare. În România, vorbim de peste 600.000 de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C şi aproape un milion infectate cu virusul hepatitic B. La nivel mondial, hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii în întreaga lume”, a transmis Marinela Debu, președintele APAH-RO.

Conferinţa din 28 iulie – MediafaxTalks Health va fi susţinută la Bucureşti de:

Dorel Săndesc, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

Vasile Ciurchea, Preşedinte CNAS

Marius Savu, Preşedinte, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM)

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel –  Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Radu Zamfir, Medic specialist chirurg, Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni

Camelia Achim, Şef de Sectie, Institulul Clinic Fundeni / Membru în comitetul de conducere al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului (ASRF)

Galia Eremia, Presedinte Filiala Iași a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)

Mioara Băiceanu, Reprezentant Filiala Piatra Neamţ a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)

Gheorghe Ionescu – Preşedinte Asociaţia SANO-HEP România

Lutmila Casian – Preşedinte Asociaţia Sanovit din Republica Moldova

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme precum strategia Ministerului privind prevenţia şi diagnosticarea precoce a hepatitei, decontarea tratamentului de către CNAS, Rezoluţia OMS privind hepatitele virale reactualizată în 2014, rolul medicului de familie în prevenţia şi diagnosticarea precoce a hepatitei, accesul pacienţilor cu hepatită la tehnici terapeutice de ultimă generaţie, accesul nediferenţiat al tuturor pacienţilor la tratament, accesul medicilor şi pacienţilor la informaţii privind inovaţiile în domeniu, programul de transplant hepatic în România, inovaţia în tratamentul hepatitei şi accesibilitatea ei în România.

Parteneri la activități locale:

Bucureşti: Green Revolution (la Roaba de Cultură, Parcul Herăstrău)

Braşov: Primăria Braşov, Grupul de Presă Transilvania Expres

Constanţa: Asociaţia Civicum VoluntarisCity Park Mall

Iaşi: Primăria Iaşi, Palas

Cluj: Salina Turda, Alis Grup, Domeniul Public Turda, Compania de Apă Arieş, AMD Topografie. Spitalul Municipat Turda, TurdaNews, TurdaLive, TurdaInfo, Ziarul 21, Agora Media, Radio Cluj, Radio Renasterea

Alexandria: Primăria Alexandria, DJSP Teleorman, CJAS Teleorman, IȘJ Teleorman, Biblioteca judeţeană „Marin Preda” Teleorman, Şcoala Postliceală Sanitară de Stat Alexandria, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol DAVILA” Alexandria

Giurgiu: Asociația Bolnavilor de Cancer si Hepatita (ABCH) Giurgiu, Primăria Giurgiu, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Liceul Tehnologic „Ion Barbu”

Craiova: Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi Hepatita (ABCH) Craiova

Vă așteptăm!

Relații suplimentare la:

APAH-RO – Camelia Vlad, 0725.219.120

Mediafax – Anca Ionescu, 0754.929146

Informații de background:

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înființată în 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament. Activitatea organizației se bazează pe lobby pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, activităţi de informare și sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor www.hepato.ro

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro

Mediafax Talks. Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Seria de conferinţe Mediafax Talks Helat Conferences (www.mediafaxtalks.ro)  mijlocesc relaţia dintre medici, pacienţi, companiile farmaceutice şi organele publice de decizie implicate. Prin intermediul acestor evenimente se doreşte o analiză în profunzime a problemelor medicale ce framântă întreaga ţară, astfel contribuind la reformarea sistemului sanitar, la accesibilitatea pentru pacienţi şi la creşterea calităţi serviciilor medicale din România.World Hepatitis Alliance Campaign Material

One Coment, RSS

  • Ora Exacta

    says on:
    July 15, 2015 at 3:20 pm

    Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*