Home > Causes > Democraţie europeană în acţiune

PayPal

Promotorii pentru democrație europeană s-au întâlnit în perioada 1-3 iulie 2015, la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România, în cadrul workshop-ului “Democrație europeană în acțiune”. Printre aceştia s-a aflat şi constănţeanul Andrei Eduard Crăciun – voluntar al Asociaţiei Civicum Voluntaris, selectat pentru a participa în proiectul “Promotori pentru Democraţie”, derulat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, Group of the European Youth for Change (GEYC) și Asociația Pro Democrația (APD).

Participanţii au obţinut o viziune de ansamblu asupra valorilor și principiilor europene, democrației parlamentare europene, a modului de funcţionare a instituţiilor UE și a modalităților de implicare în viața publică.

Proiectul “Promotori pentru Democraţie” vizează dezvoltarea de competențe în rândul participanților printr-o sesiune inițială de workshop-uri  care au loc la Bucureşti, urmată de implementarea la nivel local a unor acțiuni de comunicare proprii, în perioada 1 septembrie – 12 octombrie 2015. Proiectul se continuă cu participarea la o vizită de studiu la Parlamentul European (Bruxelles, 19-20 octombrie 2015) și cu un eveniment final de prezentare a rezultatelor activităților desfășurate de participanți.