Home > Projects > Voluntariatul Împreună

Voluntari din cadrul organizaţiilor neguvernamentale ADAPTO,  APP PROCIVITAS,  Asociaţia Elevilor Constanţa,  Asociaţia ŞI EU POT,  Asociaţia Sport pentru Sănătate,  Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa,  CREE Constanţa,  CREPS Constanţa,  Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului,  Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu,  Fundaţia Don Bosco,  Organizaţia Ecologistă Mare Nostrum,  Sigma Development,  Asociaţia Civicum Voluntaris şi Organizaţia Team, vor participa la sesiunea de training care se desfăşoară în perioada 4 – 7 septembrie, în Centrul de agrement de la 2 Mai.

Training-ul marchează lansarea proiectului “VOLUNTARIATUL ÎMPREUNĂ”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, derulat de Asociaţia Civicum Voluntaris împreună cu Organizaţia Team.

“VOLUNTARIATUL ÎMPREUNĂ” constituie o rezultantă a acţiunilor de promovare a voluntariatului, desfăşurate de 6 reprezentanţi ai societăţii civile constănţene în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, pe parcursul săptămânii „Şcoala altfel”- ediţia 2014, în 12 unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa.

Pornind de la impactul pozitiv şi de la dorinţa de informare manifestată de tineri, a rezultat necesitatea dezvoltării acestei acţiuni într-un proiect mai amplu, care să cuprindă un număr mai mare de beneficiari.

În acelaşi timp, “VOLUNTARIATUL ÎMPREUNĂ” demonstrează posibilitatea identificării de scopuri şi obiective comune ale reprezentanţilor societăţii civile constănţene, în perspectiva dezvoltării de noi parteneriate viitoare. 

Scopul proiectului:

Promovarea voluntariatului într-o formă accesibilă şi directă, pentru a ajuta tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat. 

Obiectivul proiectului:

Informarea a cel puţin 2.000 de tineri, elevi în 15 licee din Constanţa, despre rolul voluntariatului în societate şi în dezvoltarea personală, în perioada septembrie/ octombrie 2014. 

Grup ţintă:

15 voluntari reprezentând 15 ONG-uri din Constanţa (90% dintre aceştia sunt tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani).

Activităţi care definesc obiectivul proiectului:

  • training cu reprezentanţii celor 15 ONG-uri pentru realizarea conceptului şi conţinutului materialelor de promovare – informare asupra voluntariatului, care vor fi apoi folosite în şcoli – prezentare video şi pliante
  • diseminarea rezultatelor training-ului la nivelul celor 13 organizaţii reprezentate (fiecare participant la training va disemina cunoştinţele dobândite voluntarilor din propria organizaţie)
  • realizare parteneriate cu 15 unităţi de învăţământ
  • desfăşurarea orelor de promovare a voluntariatului la nivelul celor 15 unităţi de învăţământ
  • întocmirea unei liste de contacte, cu tinerii interesaţi de voluntariat, care va fi diseminată organizaţiilor implicate în proiect
  • “lanţ uman” cu toţi voluntarii participanţi la proiect, pentru a facilita interrelaţionarea acestora. 

Termen de finalizare a proiectului:

31 octombrie 2014. 

Persoană de contact:

Mihaela Căruţaşu, responsabil de proiect: tel. 0741312816, e-mail: contact@civicumvoluntaris.org

Materiale comunicare:

Comunicat presa Voluntariatul Impreuna

Comunicat inchidere proiectul Voluntariatul impreuna

Au scris despre inițiativa noastră:

Telegraf Online

Liderul de opinie

Info Portal

Radio Constanța

Cuget Liber

Pentru întreaga galerie foto, vă rugăm să accesați pagina noastră de Facebook, albumele „Voluntariatul Împreună”.