Home > Noutati > Suntem printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor!

Dovadă că seriozitatea, implicarea, pasiunea, dorința de a aduce o schimbare pozitivă și competența sunt recunoscute și aplaudate, ne aflăm printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor, ediția a IV, 2014!

A fost un an deosebit pentru echipa Civicum Voluntaris, un an în care ne-am poziționat pe piața constănțeană ca un ONG serios, susținut de o echipă tânără și dinamică, ca un partener de nădejde al instituțiilor publice și al companiilor responsabile din punct de vedere social, motiv pentru care, suntem onorați să fim pe lista celor care au dovedit că voluntariatul este un pilon important al unei construcții personale și profesionale sănătoase.

Astfel, dorim să felicităm toate ONGurile de la nivel local, național și internațional, care, prin activitățile pe care le desfășoară acționează ca un catalizator al schimbării pozitive și, desigur, dorim să aplaudăm implicarea activă a tuturor voluntarilor care, prin energia și aportul lor, devin agenți ai schimbării.

Din partea organizației Civicum Voluntaris, dorim să-i evidențiem în mod particular pe Mădălina Ionela Preda, nominalizată la Voluntarul Anului în domeniul tineret și pe Florin Prunaru nominalizat la Voluntarul Anului în domeniul educației.

„Implicare, seriozitate, responsabilitate și lista poate continua. Asta este ceea ce pot spune despre Mădălina Ionela Preda. Este mereu acolo unde trebuie și își dorește să participe și să se implice. Este un exemplu pentru ceilalți voluntari care se alătură echipei noastre. Are de fiecare dată zâmbetul pe buze și transmite căldura sufletului ei de VOLUNTAR!”

Cu 125 de voturi până la momentul publicării acestui articol, pe colega noastră Mădă o puteți susține votând-o aici!

„Prin calmul său imperturbabil, reușește să liniștească momentele mai precipitate, este temerar și profund, reușind să descopere aspecte pe care alții nu le identifică, din cauza grabei și a superficialității. Florin a demonstrat că iubește oamenii și că dorește să îi învețe acest sentiment și pe alții, totul prin prezența sa continuă la cele mai sensibile dintre activitățile organizației noastre. Este un exemplu de tenacitate care mobilizează pe tăcute, fără prea multe vorbe, cu fapte. Amprentele sale în timp vor fi fotografiile și memoria recunoștinței purtate de cei pe care i-a ajutat, alături de care a voluntariat. Echipa organizației a învățat multe de la Florin Prunaru, începând de la dăruire și nu neapărat până la…, lista rămâne deschisă, mai avem de descoperit din frumusețea sufletească a acestui OM.”

Cu 109 voturi până la momentul publicării acestui articol, pe colegul nostru Florin îl puteți susține votându-l aici!

Nu în ultimul rând, forța motrică din culisele Civicum Voluntaris, președintele organizației, Mihaela Căruțașu este nominalizată la premiul pentru Coordonatorul de Voluntari al Anului.

Mihaela a reuşit nu numai să atingă obiectivele propuse iniţial în proiectele noastre, ci să asigure prin modul de mobilizare, depăşirea acestora până la finalul activităţilor. Diplomaţia, disponibilitatea, participarea alături de voluntari, puterea propriului exemplu, modul în care interrelaționează cu voluntarii, asigură buna desfăşurare a activităţilor pe care şi le asumă. Cea mai bună dovadă a recunoaşterii rezultatelor Mihaelei Căruţaşu în managerierea voluntarilor este numărul mare de parteneri din diferite domenii, din judeţul Constanţa şi nu numai, care solicită implicarea voluntarilor aflaţi sub directa ei coordonare, în diferite formule de parteneriat (Fundaţia Principesa Margareta, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, s.a.).

Pentru noi, Mihaela este deja câștigătoare, dar, merită și recunoașterea oficială, astfel încât, o puteți susține votând-o aici!

Nu în ultimul rând, proiectul nostru, „Voluntariatul Împreună” este nominalizat la Proiectul de voluntariat al anului în domeniul tineret. 

Proiectul “Voluntariatul împreună” a însemnat informarea a cel puțin 2.000 de tineri din Constanța despre rolul voluntariatului în societate și în dezvoltarea personală a cetățenilor, în perioada septembrie/octombrie 2014 având sprijinul unor parteneriate între organizațiile participante la proiect pentru proiecte și acțiuni viitoare.

Pentru a-l vota, vă rugăm intrați aici!

„Considerăm util pentru noile generații de tineri, elevi de liceu, să fie informați asupra opțiunilor pe care le au pentru implicare în viața reală, în viața comunităților în care trăiesc. Tinerii noștri au nevoie să ia contact cu lumea reală, pentru a se maturiza, pentru a se responsabiliza și pentru a inter-relaționa. Așa îi pregătim pentru a-și lua propria viață în serios.” – Marian Țuțuianu – DJST Constanța

Suntem Asociația Civicum Voluntaris și promovăm participarea activă a tinerilor, în special, a cetăţenilor, în general, la viaţa comunitară.

Vino alături de noi și implică-te!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*