Home > Noutati > Proiectul „Civi-mateca”, marele câştigător al „Heineken pentru Comunităţi” 2014

Ieri a fost desemnat marele câştigător al celei de-a patra ediţii a programului „Heineken pentru comunităţi”. În prezenţa lui Adrian Barbu, directorul Fabricii de Bere Heineken Constanţa, şi a lui Sergiu Sebeşi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest, proiectul „Civi-mateca” al Asociaţiei Civicum Voluntaris a fost premiat, primind finanţarea de 80.000 de lei pentru a-şi pune în derulare ineditul demers.

Prin proiectul „Civi-mateca” reprezentanţii Asociaţiei Civicum Voluntaris îşi doresc să contribuie la educarea civică a noii generaţii de copii şi adolescenţi constănţeni şi să le dezvolte gândirea creativă şi critică şi spiritul concurenţial prin utilizarea noilor tehnologii (aparate foto digitale, telefone mobile, tablete, computere, laptopuri, camere video).

Mihaela Căruţasu, vicepreşedintele Asociaţiei Civicum Voluntaris, a vorbit despre ineditul proiect pe care îl va desfăşura împreună cu voluntarii asociaţiei. Aceasta ne-a declarat că ideea proiectului a pornit de la numărul în continuă creştere al părinţilor alarmaţi de timpul pe care copiii lor îl petrec în faţa calculatoarelor, a laptopurilor, a tabletelor sau a telefoanelor. „Ne dorim ca aceste instrumente să fie utilizate cu o finalitate practică. Ne propunem să îi antrenăm pe copii într-un concurs în care să facă ce le place, cu ajutorul acestor instrumente, care să le dezvolte spiritul concurenţial, dar şi pe cel de echipă“, a spus Mihaela Căruţaşu. De asemenea, proiectul îşi mai propune să promoveze voluntariatul, spiritul civic, implicarea, solidaritatea şi responsabilitatea în rândul noii generaţii.

În acest an, la nivelul oraşului Constanţa s-au înscris în program patru proiecte din partea a trei organizaţii nonguvernamentale, care au acoperit toate cele trei priorităţi stabilite iniţial: proiecte de interes cultural, artistic, istoric şi de promovare a tradiţiilor multiculturale dobrogene, proiecte care stimulează dezvoltarea gândirii creative şi critice în rândul copiilor şi al tinerilor adulţi şi proiecte care încurajează dialogul şi solidaritatea inter-generaţii în abordarea problemelor comunităţii.

Despre “HEINEKEN pentru Comunitati”:

Programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunitati” dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest a ajuns în acest an la cea de-a patra sa ediție anuală. Programul face parte din agenda de sustenabilitate a Grupului HEINEKEN, “Brewing a Better Future”. Această abordare  asupra sustenabilității este caracterizată printr-o viziune integrată pe termen lung, care acoperă toate ariile de activitate ale companiei HEINEKEN și îi permite să aducă o contribuție pozitivă asupra societății, mediului și comunităților în care își desfășoară activitatea.

Prin programul de responsabilitate sociala “HEINEKEN pentru Comunitati”, compania a investit peste 1 milion lei in 20 de proiecte care au implicat peste 800 de voluntari si au avut mai mult de 287.000 de beneficiari totali in cei trei ani de desfasurare.

Despre CSR Nest:

Misiunea organizatței decurge din numele acesteia, “CSR Nest”, respectiv “cuibul de responsabilitate socială corporativă”. Conceptul presupune dezvoltarea de la zero a proiectelor și strategiilor de CSR cu impact crescut în comunitate și care vin în întâmpinarea unor nevoi reale. Elementul de diferențiere al CSR Nest constă în asistarea companiilor, astfel încât acestea să-și atingă obiectivele propuse printr-un program de responsabilitate socială.

Despre Asociația Civicum Voluntaris:

“Asociaţia Civicum Voluntaris” are ca scop dezvoltarea de acţiuni menite să promoveze participarea activă a tinerilor, în special, a cetăţenilor, în general, la viaţa comunitară.

Au scris despre reușita noastră:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*