Home > Noutati > Ajută-ne să ajutăm

“Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești.” – Arsenie Boca

Începând cu data de 12 Aprilie, pornim entuziaști pe urmele Iepurașului, ghidați de compasiunea și empatia specifică voluntarilor și de pasiunea pe care o vedem în fiecare zi în colegii noștri din cadrul Asociației „Civicum Voluntaris”.

Această perioadă este una cu o însemnătate și o profunzime deosebită pentru noi oamenii întrucât ne apropriem cu pași repezi de Sfintele Sărbători Pascale.

În Săptămâna Patimilor, noi vom participa activ la campania umanitară de strângere de fonduri pe care o vom desfășura în principalele Mall-uri din Constanța.

În aceste momente, gândurile noastre se îndreaptă către toți cei aflați în dificultate, cu precădere către 6 cazuri sociale de care am luat la cunoștință și pe care, sperăm din tot sufletul că le vom putea ajuta, împreună cu voi, oameni darnici.

Cazul Familiei Nica

În Mall-ul Maritimo, veți găsi depozitată urna familiei Nica din Fântânele, compusă din 5 membri care au nevoie de ajutorul nostru. Mama împreună cu doi dintre copii (Mihai cls. a-IV-a și Nicoleta cls. a-II-a) au fost diagnosticați cu TBC și sunt internați la Palazu Mare de cca 30 zile. Al treilea copil, un bebeluș de 30 zile este acasă cu tatăl și bunica. Singurul venit al familiei este în acest moment alocația copiilor.

Cazul Familiei Roloschi

În Tomis Mall, este depozitată urna familiei Roloschi din Kogălniceanu, compusă din 6 membri, 4 copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, mama și tatăl acestora. Mama copiilor este singura care aduce un venit, tatăl, Petre Roloschi fiind paralizat ca urmare a unui accident în care a căzut de la 18 m, având și dificultăți în vorbire. Pe lângă nevoile lunare necesare întreținerii copiilor, familia trebuie să suporte și recuperarea tatălui, plus tratamentul acestuia.

Cazul Familiei Dumitrescu

În Galeriile Tom Constanța se află depozitată urna familiei Dumitrescu, mamă și fiică, aflate într-o situație dificilă și fără niciun ajutor. Camelia, fiica, suferă de tetraplagie spastică deformată cu distrofie musculară severă și este la pat de-o viață iar mama acesteia, Floarea, născută în 1934, diagnosticată cu Parkinson și cardiopatie eschemică este pusă în situația de a nu-și mai putea ajuta fiica.

Cazul Cristea Adrian Florin

În Decathlon Constanța se află urna lui Cristea Adrian Florin, un copil în vârstă de 2 ani care are nevoie de ajutoru nostru. Anul acesta a fost diagnosticat cu epilepsie, apă la testicul și strabism. Deși are doi părinți minunați care îl iubesc și fac tot ce pot în acest moment, nu este suficient pentru a-i acoperi toate nevoile.

Cazul Enache Amalia Emilia

În Cora Brătianu se află urna Amaliei Enache, un copil de 10 ani din Năvodari care suferă de handicap grav având nevoie de recuperare locomotorie, de logoped și de o îngrijire adecvată de care nu poate avea parte decât cu ajutorul nostru. Este un copil cu nevoi speciale care își dorește să aibă parte de o viață cât mai aproape de a oricărui alt copil.

Cazul Brîncovean Andreea Agatha

În City Park Mall Constanța se află urna Andreei Brîncovean, un copil de 8 ani, hipoacuzică bilateral. S-a născut la 7 luni și 1 săptămână doar cu 782 grame, 35 cm lungime având pre-maturitate grad 4, de pe urma căreia a rămas cu hipoacuzie bilaterală grav accentuată, fiindu-i necesare aparate auditive pe care le poartă de la vârsta de 3 ani. Andreea este o școlăriță ambițioasă, cu rezultate foarte bune la învățătură, care are nevoie de aparate auditive pe care nu și le permite, acestea costând 30 000 lei. Aceasta și-a încheiat scrisoarea cu următoarele cuvinte: „În speranța unui ajutor cât de mic, pentru un vis mare.”

Acestea sunt cazurile sociale pe care vi le aducem în vedere. Suntem încrezători că îi putem ajuta deoarece credem în puterea binelui combinat.

Sărbători Luminate vă dorim!

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*