Home > Stiri > Curs de orientare vocationala pentru 48 de elevi ai Centrului Scolar de Educatie Incluziva “Albatrosul”

Patruzeci si opt de elevi ai Centrului Scolar de Educatie Incluziva “Albatrosul” au participat vineri, 20 mai, la un curs de orientare vocationala menit sa-i ajute sa-si planifice viitorul, cu pasi mici si din timp. Cursul a fost organizat in cadrul proiectului “Ucenicii Frumusetii”, sponsorizat de Fundația PACT cu susținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare “Idei din Țara lui Andrei”, categoria Educație pentru angajabilitate.

In cadrul cursului, elevii au invatat ce inseamna cu Curirculum Vitae (CV), de cate tipuri sunt CV-urile si cum trebuie ales cel care avantajeaza o persoana in functie de istoricul sau educational si experienta de munca. Avand in vedere ca liceeni nu se pot lauda cu experienta de lucru, acestia au invatat cat de important este sa pulseze intr-un CV cu abilitatile si realizarile personale pe care le au pana la angajare. S-a discutat concret sa pot face elevii pentru a avea ce sa treaca intr-un CV si ce oportunitati exista pentru cei de la sectiile “estetica si coafura”.

Elevii au fost incurajat sa devina ucenici, sa faca voluntariat, sa participe la concursuri si competiitii care le aduc premii, sa dezvolte proiecte personale care au rezultate, astfel incat sa impresioneze angajatorul prin perseverenta si dorinta de invatare, dezvoltare si munca prestata. Notiunile prezentate au fost noi fiindca niciunul dintre participanti nu intocmise un CV inainte, desi unii lucrasera temporar. Parte dintre elevi au solicitat chiar si un ghid de completare al CV-ului Europass, care le-a fost pus la dispozitie.

Cursul a urmarit ca elevii sa constientizeze avantajul de a derula diverse activitati si de a-si crea un portofoliu in domeniul lor de pregatire profesionala, lucru care ii va ajuta cand se intalnesc cu primul angajator.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*