Home > Noutati > S-a lansat Civi-Mateca, ediția a II a

Asociația Civicum Voluntaris lanseaza “CIVI-MATECA II”, proiect de educaţie civică prin artă vizuală, deschis participării tuturor elevilor de gimnaziu şi liceu din județul Constanţa. Proiectul este susţinut financiar de compania DB Schenker Logistics Romania și DOBRE și FIII.

Scopul ”CIVI–MATECA” este de a-şi aduce contribuţia la educarea civică a noilor generaţii de elevi prin folosirea de “jucării” pe placul lor, care să-i atragă, (gadgeturi) şi prin metode antrenante, de amploare şi impact, care să le dezvolte gândirea creativă şi critică, implicarea, solidaritatea şi responsabilitatea, spiritul de echipă.

Elevii vor realiza filme de scurtmetraj pe tematici de educaţie civică, prin care vor prezenta propria viziune asupra problemelor cu care se confruntă unele persoane, grupuri sociale defavorizate, întreaga comunitate în care trăiesc.

Ca element de noutate, în cadrul ediției a II-a a Concursului ”CIVI–MATECA”, participanții trebuie să propună soluţii problemelor prezentate dar şi să participe la rezolvarea acestora.

”CIVI–MATECA II” se va derula în perioada 1 februarie – 10 iunie și va include: Concursul de filme de scurtmetraj, Săptămâna de proiecţii gratuite la cinematograful Cityplex Constanța Tomis Mall şi Gala de decernare a premiilor.

Partenerii proiectului sunt:

  • DB Schenker Logistics Romania,
  • DOBRE și FIII
  • Inspectoratul Județean Constanța,
  • CITYPLEX Constanța,
  • AYG România,
  • Radio Constanţa şi
  • Prăvălia cu Cărţi.

Regulamentul concursului CIVI-MATECA II poate fi accesat pe site-ul proiectului www.civi-mateca.ro, respectiv:
http://civi-mateca.ro/wp-content/uploads/2016/01/Regulament-Civi-Mateca-2016.pdf

Prima ediție a proiectului a s-a derulat în perioada august 2014 – februarie 2015, cu finantare HEINEKEN pentru Comunităţi. Au participat elevi din municipiul Constanța şi alte 8 localități limitrofe.

Au scris despre inițiativa noastră:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*