Home > Caravana Frumusetea Dobrogeana > [Comunicat presă] Caravana “Frumusetea dobrogeana” pentru femeile din mediul rural al judetului Constanta

Asociatia Civicum Voluntaris impreuna cu Constanta Beauty & Fashion Bloggers a demarat pe 28 septembrie a.c., o initiativa de responsabilitate sociala atipica, in beneficiul femeilor din mediul rural, judetul Constanta.

Caravana “Frumusetea dobrogeana” ofera o sedinta gratuita de ingrijire si infrumusetare unui numar de 100 de doamne si domnisoare provenind din familii cu venituri reduse, cu scopul de a le reaminti ca respectul de sine induce incredere, buna dispozitie, tonus ridicat si pofta de viata.

O echipa formata din sapte hair stylisti de la saloane de prestigiu constantene (Baroque Look, Margot, Eximia, Nicos Style, Larus Chic Style), trei make-up artists, un nutritionist, bloggeri care scriu despre frumusete, fotografi si organizatorii intregii campanii, echipa Asociatiei Civicum Voluntaris, au fost deja in comuna Baraganu, prima destinatie de pe traseul Caravanei.

Doamnele si domnisoarele au fost rasfatate cu cate un pachet complet de “operatiuni” care a contribuit la schimbarea lor radicala: tuns, vopsit, coafat, machiaj profesional. Au fost realizate fotografii “inainte” si “dupa” sedinta de infrumusetare, au primit cadouri constand in produse cosmetice din partea sponsorilor si o fotografie printata din partea echipei Asociatiei Civicum Voluntaris, pe care sa o arate sotilor plecati si care sa le aminteasca cat de frumoase sunt.

Desi pe lista primariei erau inscrise 35 de beneficiare, echipa a reusit intr-un maraton de sapte ore, sa faca minuni pentru 45, dintre care multe au venit direct de la camp sau, anuntate de participantele deja inscrise, si-au intrerupt munca in gospodarie si au venit la caminul cultural cu rugamintea de a fi incluse in grupul de beneficiare.

Atmosfera de bucurie a cuprins nu numai participantele fascinate de rasfatul primit, dar si echipa care a muncit necontenit, fara nicio pauza de pranz sau de cafea. Multe dintre doamne nu au intrat niciodata intr-un salon de infrumusetare. Altele au mentionat ca au trecut zeci de ani de cand au fost ultima data la un coafor sau ca au fost aranjate profesionist doar cand au fost mirese. Majoritatea se ajuta reciproc pentru tuns-vopsit, iar in privinta produselor cosmetice utilizate, acestea sunt alese pe principiul celui mai mic pret, fara sa stie daca sunt cele mai potrivite, de multe ori cheltuind mai mult asa, pana ajung sa nimereasca ceea ce le face cu adevarat bine.

Chiar daca echipa de profesionisti a trebuit sa se adapteze conditiilor din mediul rural – incalzit apa la aragaz, spalatul parului cu ibricul, lipsa oglinzilor si a scaunelor cu inaltime ajustabila, evenimentul a fost animat de fericire, toata lumea a plecat multumita si cu zambetul pe buze.

Specialistii au facut recomandari beneficiarelor, in privinta produselor de utilizat, a modului in care pe viitor, cu minim de cheltuiala si efort, pot arata ingrijit si isi pot evidentia frumusetea.

Caravana “Frumusetea doborgeana” va ajunge pe data de 5 octombrie in comuna Gradina si pe 12 octombrie, in comuna Deleni, unde profesionistii voluntari vor demonstra ca frumusetea dobrogeana se afla peste tot, trebuie doar putin “slefuita”, precum diamantele.

Partenerii Caravanei sunt: Maritimo Shopping Center, TV Neptun, Primariile Baraganu, Gradina si Deleni, Radio Constanta, Radio Doina, Radio Sky FM, Observator de Constanta si Evenimente-Constanta.

Sponsorii care le ofera beneficiarelor produse cosmetice si sprijina campania cu servicii si expertiza sunt: Palette, AVON Cosmetics Romania, Interbrands, Elmiplant, B.U., Flormar, Farmasi, Bono, Naturalesse, Fresko, Ops, AYG Romania, Transevren, Studio Foto Story, Hotel Vega, „Baroque Look” Salon, EximiaSalon, Margot Salon, Larus Chic Style Salon, NicoStyle Art Color, Olguta Hair Style Salon, Nicoleta Nicolae – estetician Gloss Salon, Andrei Campanu, Alina Damian si Mihaela Dascalu Lupu – freelancer make-up artists.

Pentru a vizualiza fotografii de la prima actiune va invit pe Facebook – pagina “Frumusetea Dobrogeana”, iar pentru a descarca fotografii, accesati link-ul:
http://www.simt.ro/archive/Frumusetea_Dobrogeana_Baraganu.zip

Asociatia Civicum Voluntaris promoveaza participarea activa a tinerilor, in special, la viata comunitatii si dezvolta proiecte in domeniile educatie, social, sanatate, cultura, civism, antreprenoriat si umanitar in sprijinul persoanelor defavorizate si cu nevoi speciale.

Contact:
Isabela Stefan-Iorga
Manager marketing si comunicare
Asociatia Civicum Voluntaris
Mob.: 0766.407561
Email: office@civicumvoluntaris.org
www.civicumvoluntaris.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*